Mobile Techcenter is een Erkend Elektrotechnisch Reparatiebedrijf

Batterij problemen van uw smartphone of tablet. 

iPhone batterij

iPhone batterij

Tegenwoordig worden in vrijwel alle mobiele apparaten Lithium-Ion, of Lithium-Polymeer batterijen gebruikt. Dit type heeft geen geheugen effect, zoals bij Ni-Cad’s of Ni-Mh batterijen. Mede vanwege deze eigenschap is het geen probleem de smartphone, of tablet voortdurend aan de oplader aangesloten te laten. De batterij-manager die in dit soort toestellen zit ingebouwd bewaakt de batterij, en de conditie ervan. Overladen of te diep ontladen is daardoor vrijwel onmogelijk geworden. De klemspanning mag nooit lager worden dan 2.700 volt, en nooit hoger dan 4.200 volt.

Wel is het zo, dat na verloop van tijd de capaciteit iets zal teruglopen. Na enige maanden gebruik al snel naar ongeveer 80%. Dit blijft lange tijd stabiel, waarna de capaciteit plotseling snel afneemt. De batterij is dan defect, en zal vervangen moeten worden. Bij de iPhones merk je dat de batterij defect is, als het toestel plotseling uitvalt terwijl het toestel nog 30% – 40% capaciteit aangeeft.

Hoelang een batterij mee zal gaan is moeilijk te voorspellen. Dit hangt van allerlei externe factoren af, waaronder het gebruik, temperatuur, en kwaliteit van de batterij. Grof genomen is het ‘normaal’ dat een batterij van een smartphone zeker 1 tot 2 jaar meegaat. Zelfs bij intensief gebruik. als de capaciteit niet meer voldoende is, of  echt defect is, dan kun u op ons rekenen om deze te vervangen voor een originele, nieuwe exemplaar. Wij gebruiken uitsluitend de originele batterijen, mede vanwege de vaak erbarmelijke kwaliteit van de goedkope imitatie batterijen.

Soms komt het voor dat batterijen bol gaan staan, of dat er lucht in lijkt te zitten. Prik de batterij in geen geval door om overtollige lucht te laten ontsnappen. Het ontsnapte gas (ruikt naar amandelen) is neuro-toxisch en dus zeer giftig. De meeste mensen krijgen er acuut hoofdpijn van. Daarnaast is het zo dat door een opening in beschermfolie van de batterij vochtmoleculen naar binnen komen, waardoor de degeneratie alleen maar versneld word. de De oorzaak van het opbollen loopt uiteen van verkeerd ingesteld laadmanagement (overladen) tot fabriekagefouten (vochtmoleculen). Is uw batterij jonger dan een jaar, en vertoont deze ‘expansie’ ga dan naar uw leverancier om deze onder garantie te laten vervangen. De batterij van bijvoorbeeld een Samsung Galaxy toestel moet vrijwel vlak op tafel kunnen liggen. Bij bijvoorbeeld de iPhone’s  kan de expansie zo krachtig zijn, dat de glazen batterijdeksel (4, en 4s) of het display (iPhone 5 en hoger) van het toestel af wordt geperst, en zelfs breekt. Laat de batterij zo snel mogelijk (door ons) vervangen!

Meld een reparatie voor het vervangen van de batterij hier aan.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.