- Voor uw en onze veiligheid vragen we u een mondkapje te dragen als u ons bezoekt!
- Niet meer dan 1 persoon in onze wachtruimte.
- Afspraak maken is mogelijk, bel ons voor een afspraak 0418 511296

Header image

Batterij problemen

In vrijwel alle smartphones en tablets zitten tegenwoordig Lithium-Ion of Lithium-Polymeer batterijen. Het is het geen probleem de smartphone of tablet aan de oplader aangesloten te laten. De batterij-manager in de smartphones en tablets bewaakt de batterij. Overladen of te diep ontladen is daardoor bijna onmogelijk geworden.

Wel is het zo, dat na verloop van tijd de capaciteit iets zal teruglopen. Na enige maanden gebruik kan het al teruglopen naar ongeveer 80%. Dit blijft lange tijd stabiel, waarna de capaciteit plotseling snel afneemt. De batterij is dan kapot, en zal vervangen moeten worden. Bij de iPhones merk je dat de batterij kapot is, als het toestel plotseling uitvalt bij ongeveer 30% – 40%.

Batterij staat bol

Soms komt het voor dat batterijen bol gaan staan, of dat er lucht in lijkt te zitten. Prik de batterij in geen geval door om de lucht eruit te laten. Het gas dat vrijkomt is zeer giftig. De meeste mensen krijgen er acuut hoofdpijn van. Is uw batterij jonger dan een jaar, en staat deze bol ga dan naar de leverancier van de smartphone om deze onder garantie te laten vervangen. Het kan voorkomen dat de batterij door het bol staan het scherm naar buiten drukt of zelfs breekt. Laat de hem zo snel mogelijk (door ons) vervangen!

Levensduur

Hoelang een batterij meegaat is moeilijk te voorspellen. Dit hangt van het gebruik af, de temperatuur en kwaliteit van de batterij. Het is ‘normaal’ dat een batterij van een smartphone zeker 1 tot 2 jaar meegaat. Zelfs bij intensief gebruik. Als de batterij kapot is, dan vervangen wij deze altijd voor een originele batterij. Wij gebruiken geen goedkope imitatie batterijen!

Kijk in onze prijslijst voor actuele reparatie prijzen.

2 comments

  1. Henk

    Even laatste zin onder “levensduur” aanpassen. Is wat verwarrend.

  2. admin

    Hoi Henk, Dat is niet zo’n slimme fout! Ik heb het aangepast. Dank je voor je oplettendheid!
    Groet, Richard

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling vooriPhone 6

Zeer snelle service en voor een hele nette prijs! Zeer blij mee!