Logo-Mobile-Techcenter WP.03

Toyota Prius MFD en Touch screenEr is een hele serie Toyota Prius MFD’s (Multi-Function-Displays) in de bouwjaar reeks 2004-2005 van de Toyota Prius waar een vervelend probleem inzit.

Door uitzetten en krimpen onder invloed van temperatuurschommelingen, raakt de MFD defect. Waardoor bepaalde functies niet meer goed, of haperend uitgevoerd kunnen worden.

De symptomen zijn:

  • Uitval van de bediening van de Radio,
  • Uitval van de bediening van de Airco,
  • Foutmeldingen bij het opstarten van de auto,
  • Uitval van de bediening van de ventilatie,

Aangezien bij het niet correct functioneren van de ontwasemings-functie, komt de Toyota Prius niet goedgekeurd door de APK heen.

De oorzaak en oplossing

De oorzaak is dat door het defect in de Toyota Prius MFD, een deel van het computernetwerk van de auto uitvalt. Daardoor haperen een paar cruciale functies.

Mobile Techcenter heeft een oplossing voor dit probleem, wij kunnen dit tegen een redelijk tarief definitief verhelpen.

Het bij de dealer vervangen van de Toyota Prius MFD is een kostbare grap, en kan oplopen tot meer dan € 2500.-.
Wij repareren de Toyota Prius MFD voor een vast, tarief van € 149.- Inclusief BTW excl. evt. verzenden.

Naast dit probleem met het netwerk van de auto, kunnen we tegenwoordig ook het touch screen van de MFD vervangen. Dit geld voor alle bouwjaren van de Toyota Prius tussen 2004 en 2009. De prijs voor het vervangen van het touch screen bedraagt € 299.- Incl. BTW

Garagehouders worden in de gelegenheid gesteld de Toyota Prius MFD naar ons op te sturen. Neem even contact met ons op om dit door te spreken.

Particulieren mogen -op afspraak- langskomen met de Prius. Wij zullen de MFD dan uitbouwen, herstellen, en weer inbouwen. De reparatie duurt ongeveer een uur voor zowel de reparatie aan het netwerk van de Toyota Prius MFD, als het touch screen vervangen.

Als de reparatie is voltooid, adviseren wij de eigenaar met de Prius langs de dealer te rijden, om de foutcodelog in het boordcomputersysteem te resetten.
Door de onderbrekingen in het netwerk zal de errorlog helemaal volstaan met fouten, die -aangezien het probleem is opgelost- onterecht zijn.

Via de volgende link kunt u de reparaties bekijken die uitvoeren, Reparatie Toyota Prius